Sub lumina lunii, pe 14 septembrie, traditia locala a intalnit un amestec de culturi din tari indepartate ale Europei, toate sub auspiciile unui festival plin de culoare, dans si muzica live. Aflat la a cincea editie anul acesta, festivalul a intrunit 11 tari participante, aducand bucurie nu numai in randul localnicilor, dar mai ales a emigrantilor de diverse natii, printre care si eu, de ce sa nu recunosc.

Trec rapid in revista dansurile prezentate, precizand ca fiecare natiune a avut si propriii instrumentisti care mi-au incantat auzul cu sunete traditionale, unele apropiindu-se destul de mult de muzica noastra populara. Prima tara pe care am prins-o a fost Lituania, cu dansuri sociale adresate tineretului. Surprinzatoare eleganta redingotei din costumul masculin...

traditional

Tara vecina, Letonia, vine cu niste costume populare mai austere, dar cu dansuri la fel de pline de viata.

traditional

Un moment important al serii a fost reprezentatia exuberanta si plina de culoare a Poloniei.

traditionaltraditional

Punctul culminant al serii pentru mine consider ca au fost slovacii, nu numai pentru stilul muzicii, dar si ca spectacol, culoare si feeling. Au inceput cu un dans barbatesc ce semana foarte mult cu Calusarii nostri. Apoi a urmat un recital deosebit al trupei de instrumentisti, culminand cu soloul unui batranel care a amutit asistenta cantand la.. dramba.

traditional>traditional

Leave a Reply

Toate drepturile asupra continutului scris si a fotografiilor apartin autorului blogului. Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "