Petra tou Romiou

On Sunday, 27 September 2009 Add Comments

Cu siguranta cel mai fotografiat loc din Cipru, Plaja Afroditei este desigur una dintre cele mai frumoase de pe insula.
Calatorind pe drumul vechi B6 Limassol-Pafos, te vei opri cu incantare sa admiri marea tulburator de albastra, sub un cer aproape la fel de albastru si nepatat de nori. Privelistea este naucitoare. Cele doua pietre par ca tocmai pasesc afara din mare. Apa marii aici e racoroasa si revigoranta, iar plaja e numai buna de un picnic romantic.

Petra tou RomiouPetra tou Romiou

Numele grecesc al acestui loc, Petra tou Romiou, se traduce prin "piatra grecului" si nu are nimic in comun cu zeita frumusetii, ci cu eroul mitic grec Digenis Akritas. Legenda spune ca el obisnuia sa arunce cu bolovani uriasi in dusmani, ca acei ramasi pe aceasta plaja.

Motivul pentru care locul mai poarta numele si de "Piatra Afroditei" este pentru ca o alta legenda speculeaza faptul ca zeita a aparut din spuma marii in acest loc, cu siguranta venind aici sa suceasca mintile vreunui muritor. Acelasi lucru il spun si locuitorii insulei Kythira, din Grecia, dar cine spune ca ea nu a facut-o in doua locuri diferite? La urma urmei, e o zeita!
Petra tou Romiou

Ca dragostea pluteste in aer in acest loc mistic, o dovedesc si numeroasele perechi de indragostiti, ce vin aici sa lase marturie a dragostei lor, sperand ca ea sa dureze vesnic. Plaja este presarata de inimi create din piatra alba de calcar. Pasesti cu grija, ca sa nu calci pe ele, si-ti vine sa speri fara sa vrei ca data viitoare vei avea si tu motiv sa-ti imortalizezi iubirea in acelasi mod.
Petra tou Romiou

Leave a Reply

Toate drepturile asupra continutului scris si a fotografiilor apartin autorului blogului. Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "