Castelul Kollosi

On Sunday 7 March 2010 Add Comments

Kollosi a fost resedinta Cavalerilor Ospitalieri, care au construit probabil primul castel la sfarsitul secolului al XIII-lea. Acestia au exploatat pamantul fertil din zona, folosind zaharul produs in regiune si strugurii, pentru obtinerea vinului Commandaria.
KollosiKollosi
Dupa ce treci prin gradina, intri in fortareata, traversand un pod mobil. Zidurile sunt impresionante prin masivitate, avand aproape 3 m grosime, cu ferestre extrem de inguste. In caz de asediu, de pe metereze se aruncau lichide in clocot peste atacatorii de la baza zidurilor.
Kollosi
Cea mai mare parte a parterului era folosita ca depozit. Primul etaj are doua camere mari si o bucatarie. La ultimul etaj se aflau apartamentele Comandantului Suprem, foarte spatioase si aerisite, gratie ferestrelor mari. O scara in spirala conduce spre acoperis, de unde se poate admira o priveliste asupra satului Kollosi si a imprejurimilor. Zaharul se producea intr-o incapere boltita si spatioasa de la subsol.

In partea de est a gradinii se afla o cladire cu tavanul boltit, destinata procesarii zaharului si datata din secolul al XIV-lea. Aici inca se desfasoara cercetari arheologice.
Kollosi
Intrarea costa 1.70 euro/persoana si programul de vizitare este 7:30-19:30 intre 1.06-30.09, respectiv 7:30-17:00 in restul anului.

Leave a Reply

Toate drepturile asupra continutului scris si a fotografiilor apartin autorului blogului. Powered by Blogger.

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "